Δάφνη Μπαλαφούτη – βιογραφικό

Daphne Balafouti

Είμαι η Δάφνη Μπαλαφούτη και είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχω πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) όπου και μου απονεμήθηκε υποτροφία για την επίδοσή μου από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το 2020, απέκτησα το πιστοποιητικό της εκπαίδευσης Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity από το Κέντρο Εκπαίδευσης και αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) που πιστοποιείται από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) και αποδίδεται από το National Center of Eating Disorders (NCFED) της Μεγάλης Βρετανίας. H συγκεκριμένη εκπαίδευση μου έδωσε πολύτιμα εφόδια και εργαλεία για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών, τα οποία από το 2011 που ασκώ σταθερά το επάγγελμα του διατροφολόγου, αναγνώριζα σε αρκετά μεγάλη συχνότητα.

Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του επαγγελματικού μου χρόνου τον περνάω στο νεοσύστατο διαιτολογικό μου γραφείο στις Αχαρνές. Βασική μου φιλοσοφία είναι να σας καθοδηγήσω με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να έχετε καλύτερη υγεία και να νιώθετε παράλληλα καλά με τον εαυτό σας και το σώμα σας!

Παράλληλα, από το 2015, παρέχω υπηρεσίες διατροφικής συμβουλευτικής σε βιομηχανίες τροφίμων και ποτών ενώ έχω εργαστεί και ως Κλινική Διατροφολόγος στα Οικοτροφεία Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος». Επιπλέον, η εμπειρία μου ως διατροφολόγος δημόσιας υγείας στο πιλοτικό πρόγραμμα «Εν δράσει», που πραγματοποιήθηκε από την περιφέρεια Αττικής και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου με σκοπό την προαγωγή της υγείας παιδιών και νεαρών αθλητών, με έφερε σε επαφή και με το κομμάτι της αθλητικής διατροφής.

Σε έναν τομέα που διαρκώς εξελίσσεται, δεν θα μπορούσα παρά να ενημερώνομαι διαρκώς για νέα επιστημονικά δεδομένα στον κλάδο μου παρακολουθώντας πανελλήνια συνέδρια και ημερίδες, ενώ έχω διατελέσει ομιλήτρια στο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, παρακολούθησα τα προγράμματα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ με θέμα την «Παιδική Παχυσαρκία» και το «Marketing Τροφίμων».

Επίσης, πραγματοποιώ συχνά εθελοντικά ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς.