Δανάη Μαυροπούλη – βιογραφικό


danae mavropouli

Ονομάζομαι Δανάη Μαυροπούλη και είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία.

Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο «Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας», όπου η επαφή μου με πληθώρα ασθενών ενίσχυσε τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στην αντιμετώπιση πολυδιάστατων περιστατικών. Στο πλαίσιο της πτυχιακής μου εργασίας, πραγματοποίησα έρευνα σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου II και τη συμμόρφωση ατόμων με διαβήτη σε διατροφή κατάλληλη γι’ αυτούς, γεγονός που με έκανε να εντρυφήσω περισσότερο στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα.

Μέσα από την παρακολούθηση και ολοκλήρωση της εκπαίδευσης Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity το 2021 (από το Κέντρο Εκπαίδευσης και αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) που πιστοποιείται από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) και αποδίδεται από το National Center of Eating Disorders (NCFED) της Μεγάλης Βρετανίας) απέκτησα πολύτιμα εφόδια προκειμένου να διαχειρίζομαι περιστατικά διατροφικών διαταραχών, που χρήζουν ιδιαίτερης διατροφικής, και όχι μόνο, αντιμετώπισης.

Αυτή την περίοδο, συνεργάζομαι με την Δάφνη Μπαλαφούτη στο νεοσύστατο διαιτολογικό γραφείο της στις Αχαρνές, αναλαμβάνοντας πληθώρα περιστατικών.

Ενδιαφέρομαι και επιδιώκω να ενημερώνομαι για τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της διατροφής και γενικότερα της υγείας. Πρόσφατα, παρακολούθησα webinar σχετικά με το ρόλο της διατροφής στην εποχή της Covid-19, καθώς και σεμινάριο με τίτλο «Παρεμβάσεις στα νοσήματα του εντέρου» που παρείχε το Κέντρο Εκπαίδευσης και αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Μαζί με τη συνεργάτιδά μου, Δάφνη Μπαλαφούτη, πραγματοποιούμε εθελοντικά και διάφορες ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία και ιδιαίτερα στην Α’ δημοτικού, στο πλαίσιο του προγράμματος διατροφής των εργαστηριακών δεξιοτήτων.